Aquila chrysaetos - kaljukotkas

Aquila chrysaetos - kaljukotkas

KULDKOTKAS


Märkus 1

TEADUSLIK KLASSIFIKATSIOON

Kuningriik

:

Animalia

Varjupaik

:

Chordata

Alamvari

:

Selgroogsed

Klass

:

Aves

Tellimus

:

Päikesevormid

Perekond

:

Accipitridae

Lahke

:

Kotkas

Liigid

:

Aquila chrysaetos

Üldnimi

: Kuldne Kotkas

ÜLDANDMED

  • Kehapikkus : 75-90 cm pluss 25-35 cm saba
  • Tiibade siruulatus: 2 - 2,5 m (suurem naistel)
  • Kaal: naine: 4-7 kg, mees: 3-5 kg
  • Eluaeg: kuni 32 aastat looduses, vangistuses oli juhtumit kuni 46 aastat
  • Seksuaalne küpsus: 4-5 aastat
  • Paljundamine: veebruarist juulini
  • Sünnide vaheline intervall: 1 aasta

ELUPAIK JA GEOGRAAFILINE JAGAMINE

Kuld-konnakotkas, taevaproua, kelle teaduslik nimi on Aquila chrysaetos perekonnastAccipitridae, seda leidub kogu põhjapoolkeral, eriti mägipiirkondades. Eelkõige leiame seda Ameerika Ühendriikide põhja- ja lääneosas, Kanada idaosas, Euroopa mägistes piirkondades, Põhja- ja Kesk-Aasias ning ka Põhja-Aafrikas.

Talle ei meeldi üldjuhul metsaalad ja ta elab puulatvade kohal ja mitmeaastaste lume all merepinna ja 3600 m kõrgusel. Talle ei meeldi asustatud kohad ega tasandikud ega preeriad, kuna need ei paku kohti, kuhu seda paigutada saagi leidmiseks.

TUNNUS, KÄITUMINE JA SOTSIAALELU

Seda tüüpi territoorium, kus ta elab, on tihedalt seotud tema harjumustega, tegelikult peab kaljukotkal alati olema võimalus kogu olukorda kõrgemal positsioonil kontrollida, ilma et peaks lendu tõusma.

Hariliku kotka isane ja emane on monogaamsed ja suudavad paarisidemeid säilitada aastaid, eriti rändeta paarides. Rändpaaride, see tähendab nende jaoks, kes kolivad külmematest piirkondadest soojematesse piirkondadesse sõltuvalt aastaaegade kulgemisest, pole täpseid viiteid paarisuhte säilimisele.

On täheldatud, et merikotkad võivad elada rühmiti, isegi kui nad pole tingimata paarid, näib, et seda dikteerib kas eriti rikkaliku toidu olemasolu piirkonnas või eriti karmid kliimatingimused.

Kuld-kotkapaari territooriumil võib olla ka nende poolt ehitatud 12 pesa ja nende hulgast valib paar igal kevadel poegade sünnitamiseks ühe.

Pesa ehitatakse tavaliselt puu okste vahele või kivinokkadesse ning selle ehitavad isase ja emase koostöös. Selle läbimõõt võib olla kuni meeter ja kui paar otsustab juba olemasolevale pesale elama asuda, uuendavad nad seda. Pesa ehitamiseks võib kuluda 4–6 nädalat.

Pesa on ehitatud olenemata materjalist, mis piirkonnas on saadaval, ja seejärel on see vooderdatud pehme taimestikuga, nagu hakitud taimed, rohi, kuivad lehed, rohelised lehed, samblad ja samblikud.

Samuti juhtub, et teised kotkapaarid saavad jätkata teiste kotkaste jäetud pesade kasutamist, pannes selle kasvama kuni kahemeetrise läbimõõduga ja rohkem.

Kotka territooriumi domineerimisest pole palju teada. On nähtud, et kotkas teeb taevas erakordseid arenguid piki piirialasid, mis arvatakse olevat ette nähtud teiste kotkaste eemal hoidmiseks.

FÜÜSIKALISED OMADUSED

Harilikul kotkal on isased ja naised üksteisega füüsiliselt võrdsed, välja arvatud see, et emased on suuremad.

Nende keha on kaetud tumepruunide sulgedega, võimsate ja suurte tiibadega, mille ava on 1,85–2,5 m (naistel suurem) ja mille otsad sarnanevad sõrmedega õhuvoolu reguleerimiseks. kotkas lendama isegi aeglaselt ilma seiskumata.

Sellel on võimsad lihased, mis võimaldavad tal lennul kanda kuni 36 kg ja lennata kiirusega 80 km / h (keskmine on 28-32 km / h) ja isegi siis, kui see on sukeldumispiirkonnas 200 km / h h.

Selle erakordse röövlinnu peamine omadus on vaatepilt: kaks suurt pruuni silma, mis on suunatud otse otsa ja võimaldavad kotkal binokulaarset vaatevälja, nagu inimeselgi, kuid tänu sellele, et värvi ja liikumise registreerimise eest vastutavad rakud on märkimisväärselt paremad paigutatakse silma tagaossa, võimaldades seega palju teravamat nägemist.

Veel üks eripära on kollased jalad, mis on varustatud võimsate mustade küünistega, mis on moodustatud kõige võimsama kõvera tagumise küünise ja kolme teise küünega, mis on asetatud esiosa. Nokk on ka erakordselt raske ja võimas ründeelement.

Suhtlus

Kuld-kotkad suhtlevad häälekalt peamiselt siis, kui nad on sigimisperioodil, kuid näib, et nad ei kasuta oma territooriumile signaalimiseks häälitsusi, mis viiakse läbi piki piire toimuvate laineliste lendudega.

SÖÖMISHARJUMUSED

Hariliku kotka toitumine on väga erinev sõltuvalt territooriumist ja seega ka toidu kättesaadavusest. Eelistatud saakloomad on väikesed ja keskmise suurusega imetajad (küülikud, jänesed, oravad, marmotid, preeriakoerad), kuid nad ei põlga teisi linde (nurmkanad, faasanid), roomajaid, kalu. Mõnikord püüavad nad ka üsna suuri saakloomi nagu kraanad, haned, koiitsid ja mägrad.

Jahitehnika on järgmine: suur-konnakotkas näeb oma saaki kas kõrgest positsioonist või selle ala kohal lennates. Sel hetkel sukeldub või libiseb (sõltuvalt saagi liikuvusest) ja haarab selle küünistega. Kui me räägime lindudest, võib neid ka lennu ajal tabada.

Üldiselt kipub kotkas oma saaki sööma kohapeal, kuid kui tal on poegi, keda toita, toob ta saagi pesasse.

Kotkapaar võib koos ka jahti pidada ja sel juhul on tehnika järgmine: üks kahest stanast ja kurnab saagi ära, teine ​​aga haarab.

Kui saaki on vähe, nagu talveperioodil juhtuda võib, võib ka kaljukotkas raipest toituda.

Laste paljunemine ja kasv

Paaritumise periood on märtsist augustini, sõltuvalt geograafilisest asukohast. Istuvate paaride puhul, kes ei rändele, võib pesa ehitamine ja kurameerimine alata juba detsembris, rändliikide puhul aga paari moodustamine, kurameerimine ja pesa ehitamine algab kotkaste pesitsuskohta naasmisel. veebruaris ja aprilli keskpaigas.

Paaritumisele eelneb "taevatants", mille teevad kaks kotkast paaritumisrituaalina. Need on ilusad trikid, kus võib näha isegi emast lendamas, kõht ülespoole, ja isast, kes tema peal alla lööb. Tegelik paaritumine toimub maa peal.

Tavaliselt muneb emane 1–4 muna (sagedamini 2) iga 2–5-päevaste intervallidega. Munad kooruvad emase poolt peaaegu alati ja isane puudub sel perioodil sageli.

Kui umbes 35–45 päeva pärast (keskmiselt 43) munarakud kooruvad, hakkab isane emaslooma ja poegi pesasse toitu tooma. Ilmselt on esimene sündinud tibu kasvanud siis, kui teised on sündinud ja kui toitu napib, saab selle vend tappa.

Tibud hakkavad lendama pärast kahe ja poole kuu vanust ning kui nad on jõudnud umbes nelja kuuni, lahkuvad nad pesast ja ka vanemate territooriumilt lõplikult ning sel hetkel muutuvad nad rändajateks ja rändavad seni, kuni on piisavalt vanad, et sündida, mis juhtub kui nad on jõudnud 4-5 aastani, pärast täiskasvanute sulestiku saamist. Kogu selle aja jooksul läbivad nad tohutuid vahemaid, isegi tuhandeid kilomeetreid.

PREDATSIOON

Täiskasvanud kullakotkastel pole praktiliselt ühtegi kiskjat. Ainult tibusid saab ohverdada.

RAHVASTiku RIIK

Kaljukotkas on IUNC punases nimekirjas madala väljasuremisohuga loomade hulgas Vähim mure (LC): on hinnatud stabiilseks umbes 250 000 elanikuks.

Selle liigi ebaloomuliku surma põhjused on arvukad: elektrilöök kõrgepinge elektrijuhtmetes; jääda koiotide jaoks üles seatud lõksudesse või surra mürgituse tõttu tänu söödale, mille kasvatajad on oma karja kaitseks üles seadnud.

Tänapäeval on kaljukotkas paljudes osariikides kaitstud liik.

SOTSIAALNE, MAJANDUSLIK JA ÖKOSÜSTEEMI TÄHTSUS

Harilik kotkas astub toidukonkurentsi sageli teiste röövlindude liikidega, nagu kaljukotkad, merikotkad, kondorid ja ka tavalisemate lindudega, nagu rongad ja peregrine-pistrikud.

Majanduslikust vaatepunktist on kotkast kahjuks alati peetud majanduse kahjustamiseks ja varem kiusasid teda eriti kasvatajad, sest ta tappis mõne veisepea.

KURIIVSUS ”

Kaljukotka suled on palju raskemad kui kogu tema luustik.

Suurim leitud pesa oli 6,1 m kõrge ja 2,59 m lai.

Märge

(1) Originaalfoto on USA nõusolekul Kala- ja metsloomateenistus


Kuld-kotkas

The kuld-kotkas (Aquila chrysaetos) on üks põhjapoolkera tuntumaid röövlinde. See on enim levinud kotkaliik. Nagu kõik kotkad, kuulub ta ka perekonda Accipitridae. Need linnud on tumepruunid, kuklal on heledam kuldpruun sulestik. Selle liigi ebaküpsetel kotkastel on tavaliselt saba valge ja tiibadel on sageli valged märgised. Kuldkotkad kasutavad oma agarust ja kiirust koos võimsate jalgade ja massiivsete, teravate kallakutega mitmesuguste saakloomade, peamiselt jäneste, küülikute, murmuste ja muude maapähklite haaramiseks. [3] Kuldkotkad hoiavad kodualasid või territooriume, mis võivad olla kuni 200 km 2 (77 ruut miili). Nad ehitavad kaljudesse ja muudesse kõrgetesse kohtadesse suuri pesasid, kuhu võivad naasta mitmeks pesitsusaastaks. Enamik aretustegevusi toimub kevadel, nad on monogaamsed ja võivad koos püsida mitu aastat või võib-olla kogu elu. Emased munevad kuni neli muna ja seejärel inkubeerivad neid kuus nädalat. Tavaliselt elab üks või kaks poega ellu umbes kolme kuuga. Need noorkala-konnakotkad saavutavad sügisel täieliku iseseisvuse, misjärel nad rändavad laialdaselt, kuni nelja kuni viie aasta jooksul endale territooriumi loovad.

Kui see oli kogu Holarcticus laialt levinud, on see kadunud paljudelt aladelt, kus praegu elab rohkem inimesi. Hoolimata sellest, et liik on mõnes endises levialas välja surnud või haruldane, on see liik endiselt laialt levinud, seda leidub märkimisväärsetel Euraasia, Põhja-Ameerika ja Põhja-Aafrika osades. See on viiest tõelise kaliidi liigist kõige suurem ja kõige vähem asustatud liik, kes võib paljunemisliigina esineda nii Palearktilises kui ka Nearcticus. [4]

Juba sajandeid on see liik olnud üks kõrgemalt hinnatud linde, mida kasutatakse pistrikus. Jahikindluse tõttu peetakse kaljukotkast mõnes iidses hõimukultuuris suure müstilise aukartusega. See on üks ulatuslikumalt uuritud raptoriliike maailmas mõnes leviala osas, näiteks Ameerika Ühendriikide läänes ja Lääne-Palearktis.


Indeks

En la actualidad, Occidental Europe pakub ainult poblaciones estables et Escocia, Noruega, los Alpes, Itaalia ja ibérica poolsaar, aunque en 2001 se liberaron 35 ejemplares en Ireland (kust especie se extinguió a comienzos del siglo XX). En Norteamérica se observa también un declive de la especie, aunque mucho menos acusado que en Europe, y en el rest de su distribución permanentece estable. El águila real on üks tsetrerias enim kasutatavatest avedest, eriti Kesk-Aasias, kust seda kasutatakse, sealhulgas para-cazari antiloopid. [tsiteerib requerida]

Vajadusel su gran capacidad de adaptación al medio, alimentándose de carroña tõttu (no es difícil observarla en vertederos en inviernos duros) on el águila real saavutanud ülalpeetava población, lo que su pariente próxima, la imperial, muy dependiente del conejo, no pole Españas saavutanud. En España es un ave no amenazada, populatsiooni hinnanguliselt üle 1500 pareja. [tsiteerib requerida]

Al igual que en la Mayoría de las aves de prese, las hembras son mayores que los machos, pudiendo llegar al metro de longitud desde el pico a la cola y los 2,3 meters de envergadura alar, y un peso de entre 4 y 6 , 75 kg, mientras que el macho, de un tamaño menor, alcanza 1,8 y 2 m de envergadura alar y and peso de entre 2,9 y 4,5 kg. [tsiteerib requerida]

El plumaje es castaño oscuro, tornándose dorado en cabeza y cuello, y blanco en los hombros y en el extremo de la cola. En los individos jóvenes, el blanco richa más en la cola que el pardo, relación que se edadiga saatmine. Esta especie se incluye in de las llamadas águilas calzadas, ya que las patas están cubiertas de plumaje en lugar de tener una cubierta escamosa como en otras águilas.

Mõlemad el águila calva nagu la päris kasaani desde el aire, y para selle saavutamine estan equipadas con las armas típicas de su familia: fuertes patas terminadas en garras bien desarrolladas, pico ganchudo, gran fuerza y ​​velocidad, ya võimas vaade capaz de localizar la socket a cientos de metros de distancia. Sus presas son de todos los tamaños y formas: ratones, conejos, liebres, marmotas, zorros, serpientes ja sealhulgas crías e individuos viejos või enfermos de cabras salvajes, ciervos, jabalíes y rebecos, y aves voladoras y terrestres.

Las águilas reales son monógamas (se suelen emparejar de por vida). Construyen varios nidos et territooriumil, mis alternan langevad año, de estructura muy sencilla. Kolme gruesas ramas sobre las que se acondiciona el pesa nidos se construye alus, korralikult dicho, de palos y ramas menos gruesas. Según las zonas, anidan en árboles altos või bien en rocas escarpadas y acantilados. Cada nueva temporada de cría, kui nuevos pisos de ramas añaden pesale, sest pole haruldane, kui alammõõt el meetri ja keskmise pikkusega ning dooside diametro tras varios años de kasutamine toimub. [tsiteerib requerida]

Paljunemisperiood varieerub tsoonist teise enero y märtsi, y puede desarrollarse en la misma tsooni donde habitan las águilas vahel ülejäänud aasta jooksul või en otra a la que pareja emigreerib expresamente para reproducirse. Tras el apareamiento the hembra asetab ühe või kaks huevot, mis inkubeeruvad 45 päeva jooksul hasta que salen los polluelos recubiertos por complete de plumón blanco. En los casos en que hay dos pollos en el nest, only one, el que break el huevo primero, llega to realizar su primer vuelo hacia los 50 días de vida. El hermano más joven y débil muere antes, desatendido por sus padres või otse väljasaadetud por el más fuerte. [tsiteerib requerida]

Los jóvenes on alimentados por sus padres en el nest hasta que se iseseisev. Pueden recibir el mismo food que ingieren los adults, aunque con frecuencia los padres cazan más aves para sus hijos que mamíferos. Esto se debe probablemente a que los pájaros son digeridos mejor por los pequeños. [tsiteerib requerida]

Según las clasificaciones, se diferencian seis subespecies de águila real, que difieren en ciertos aspektos de su apariencia or behavior (como por ejemplo, su rändav või istuv iseloom): [4]

  • Aquila chrysaetos daphanea: Aasia keskosa, kust ka neid tunnete Berkut
  • Aquila chrysaetos japonica: Korea ja Jaapan
  • Aquila chrysaetos kamtschatica: Ida-Siberia, aeg-ajalt ingliskeelne alamliik A. c. chrysaetod
  • Aquila chrysaetos canadensis: América del Nortel on Baja California poolsaar ja Desierto de Sonora
  • Aquila chrysaetos simurgh: Alamliik extinta de gran tamaño, mis on el Pleistoceno ja el Holoceno inicial en la isla de Creta ajal. [6] Simurgh es uno de los nombres del Ruc, nii suur mitoloogiline tee, mis järgneb pesal elevandile leyenda podía llevar, et seda õgida. Dado que en la misma isla y en la misma época egzistía a especie de elefante diminuto, es tõenäoline que la observación de esta ave cazando crías või jóvenes del proboscidio en la antigüedad hubiese originado el mito.

En la Antigüedad, el águila real oli el símbolo del valor y el poder debido a su fuerza, tamaño ja ligipääsmatuid de sus nidos. En la mütoloogia griega y romana se convirtió valmis ühes Zeusi / Júpiter, el rey de los dioses, y sustituyó rápidamente al quebrantahuesos kui cabeza y garras del temible grifo ühes sümbolis. En la Antigua Roma pasó de ser militar y político usu sümbol impeeriumi embleemina. Cada vez que una legión romana se ponía en marcha, un soldado en concret, el veekihiline, marchaba al frente, kes kannab el estandarte coronado koos las siglasega SPQR y el águila real.

De Roma el águila pasó como símbolo Bizanciosse, kust se convirtió en bicéfala. Una de las cabezas representaba al viejo imperio caído de Roma, y ​​la otra al nuevo imperio de Constantinopla. Kui Karl Suur taastas Imperio de Occidente ehk Saksamaa Püha Rooma impeeriumi, asus see también kasutusele símbolo el águila tegelik bicéfala, seetõttu asendas see Edad Moderna los Habsburgo prefirieronis por el águila imperial. Edad Media y Moderna ajal on muchas casas nobiliarias adoptaron también el águila päris embleemina, muchas veces flanqueando el escudo de armas de la familia. En la actualidad, Alemania on soovinud acoger al águila real en su escudo en lugar del águila imperial.

A la caída de Constantinopla 1453. aastal varieerub embleemina casas reales de Europa idamaine adoptaar el águila tõeline Bütsants, kusjuures el fin de consagrarse on ida recién caído Rooma impeeriumi los herederos. Por esta razón, Bütsantsi águila oli Vene impeeriumi embleem ja selle hulka kuulus hoy en día aparece en el centro de la bandera de Albania.

El águila monocéfalat kasutati aabitsa Imperio Francés ajal Napoleoni embleemina. Antes de eso, idee kopeeriti También por los padres de la Independencia de Estados Unidoselt, aunque con el fin de hacer ver la llegada de un nuevo Ameerika impeerium el águila tõeline fue sustituida por el águila de cabeza blanca, endémica de América del Norte.

El águila de la bandera de México, vastutasuks ei pea nada que veri koos las insignias imperiales europeasega, kuni leyenda de la fundación de Tenochtitlán en 1325. Ciudad y capital de los mexicas, y por ello no aparece en pose heráldica sino madu neelamine, kuid kasutamisel on comenzó siguiendo Euroopa traditsioon.

See on Mehhiko riiklik sümbol, sest see esindab seda kilbis ja bandera de dicho país. De acerdo a la leyenda del imperio asteekide en en lugar en donde encontraran a un águila real sobre un nopal se construiría asteekide impeeriumi pealinn: Tenochtitlán, hoy la tegelik Ciudad de México.

En la Iglesia católica, el águila real es el símbolo del apóstol más joven, San Juan. Kui paavst Alejandro VI andis 1496. aastal monarcas de Españale Reyes Católicose tiitli, siis también les authorizó añadir a su escudo el águila de San Juan. El ave permanentecido en el escudo español eristuva periodos de la historia de España ajal, el último de las cuales fue el Franquismo ajal. La Ley Orgánica 33 de 1981 suprimió el águila real del escudo nacional.

Por último, en algunos países islámicos nagu Egipto ja Irak, kui ta acostumbrado a incluir la llamada águila de Saladin, embleem, mida sultan Saladin kasutas época de las cruzadas ajal. Araabia liikumisega seotud el símbolo suele estar, ya que al igual que este ambiciona, Saladin retornó Jerusalén a manos de los musulmanes y unificó Oriente Próximo en un solo estado bajo su mando.


Aquila chrysaetos - kaljukotkas

Отряд:
Päikesevormid
Семейство:
Accipitridae
Род:
Kotkas

Научный:
Aquila chrysaetos

цитирование:
(Linnaeus, 1758)

Справка:
Syst.Nat.ed.10 lk.88

Протоним:
Falco Chrysaëtos

Avibase ID:
5F8E7CA845BD413F

Taksonoomiline seerianumber:
TSN: 175407

  • Aquila chrysaetos chrysaetos: Lääne-Palearktika piirkond Siberisse ja Altai mägedesse
  • Aquila chrysaetos homeyeri: Pürenee poolsaar uust Aafrikast Araabiasse ja Iraani
  • Aquila chrysaetos daphanea: Turkestan Mandžuuriasse, Pakistani, Himaalaja ja Hiina Hiinasse
  • Aquila chrysaetos japonica: Korea ja Jaapan
  • Aquila chrysaetos canadensis: Alaska Mehhiko keskosale ja rannikualadele USA-s
  • Aquila chrysaetos kamtschatica: Siberi ja Altai mäed Kamtšatka poolsaarele
  • Показать больше.


Aquila chrysaetos - kaljukotkas

  • Aquila chrysaetos daphanea: Turkestan Mandžuuriasse, Pakistani, Himaalaja ja Hiina Hiinasse

Источники, признающие этот таксон

Avibase'i taksonoomilised mõisted (praegused):
Kuldkotkas (Himaalaja) (Aquila chrysaetos daphanea)
Avibase taksonoomilised mõisted v. 01 (august 2013):
Kuldkotkas (Himaalaja) (Aquila chrysaetos daphanea)
Avibase taksonoomilised mõisted v. 02 (mai 2014):
Kuldkotkas (Himaalaja) (Aquila chrysaetos daphanea)
Avibase taksonoomilised mõisted v. 03 (märts 2015):
Kuldkotkas (Himaalaja) (Aquila chrysaetos daphanea)
Avibase taksonoomilised mõisted v. 04 (august 2016):
Kuldkotkas (Himaalaja) (Aquila chrysaetos daphanea)
Avibase taksonoomilised mõisted v. 05 (jaanuar 2017):
Kuldkotkas (Himaalaja) (Aquila chrysaetos daphanea)
Avibase taksonoomilised mõisted v. 06 (veebruar 2018):
Kuldkotkas (Himaalaja) (Aquila chrysaetos daphanea)
Avibase taksonoomilised mõisted v. 07 (veebruar 2020):
Kuldkotkas (Himaalaja) (Aquila chrysaetos daphanea)
Avibase taksonoomilised mõisted v. 08 (veebruar 2021):
Kuldkotkas (Himaalaja) (Aquila chrysaetos daphanea)
HBW ja BirdLife taksonoomilise kontrollnimekirja v5 (detsember 2020):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clementsi 5. väljaanne (avaldatud kujul):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clementsi 5. väljaanne (sh 2000 redaktsiooni):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clementsi 5. väljaanne (sh 2001. aasta redaktsioonid):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clementsi 5. väljaanne (sh 2002. aasta redaktsioonid):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clementsi 5. väljaanne (sh 2003. aasta redaktsioonid):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clementsi 5. väljaanne (sh 2004. aasta redaktsioonid):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clementsi 5. väljaanne (sh 2005. aasta redaktsioonid):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clementsi 6. väljaanne:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clementsi 6. väljaanne (sh 2007. aasta redaktsioonid):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clementsi 6. väljaanne (sh 2008. aasta redaktsioonid):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clementsi 6. väljaanne (sh 2009. aasta redaktsioonid):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clementsi 6. väljaanne (versioon 6.5, sh 2010. aasta versioonid):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clementsi 6. väljaanne (versioon 6.6, sh 2011. aasta redaktsioonid):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clementsi 6. väljaanne (versioon 6.7, sh 2012. aasta redaktsioonid):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clementsi 6. väljaanne (versioon 6.8, sh 2013. aasta redaktsioonid):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clementsi 6. väljaanne (versioon 6.9, sh 2014. aasta redaktsioonid):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clements, versioon 2015:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clements, versioon 2016:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clements, versioon 2017:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clements, versioon 2018:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Clements, versioon 2019:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Howard ja Moore, 2. väljaanne:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Howardi ja Moore'i 3. väljaanne (avaldatud kujul):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Howardi ja Moore 3. väljaanne (sh parandused 1.2):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Howardi ja Moore 3. väljaanne (sh parandused 2.1):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Howardi ja Moore 3. väljaanne (sh parandused 3.1):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Howardi ja Moore'i 3. väljaanne (sh 4. parandus):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Howardi ja Moore'i 3. väljaanne (sh 5. parandus):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Howardi ja Moore'i 3. väljaanne (sh parandused 6):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Howardi ja Moore'i 3. väljaanne (sh parandused 7):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Howardi ja Moore'i 3. väljaanne (sh parandused 8):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Howardi ja Moore 4. väljaanne (kd 1-2):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Howardi ja Moore 4. väljaanne (sh Corrigenda vol.1-2):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Maailma lindude käsiraamat (vol 1–16):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Maailma eluslindude käsiraamat (31.01.2015):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Maailma eluslindude käsiraamat (03.07.2017):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Maailma lindude ja linnustiku käsiraamat (dets 2017):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Maailma lindude ja linnulindude käsiraamat (dets 2018):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailmarindude nimed, versioon 3.1:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi linnunimed, versioon 3.2:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailma linnunimed, versioon 3.3:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailmarindude nimed, versioon 3.4:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailmarindude nimed, versioon 3.5:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailmarindude nimed, versioon 4.1:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailma linnunimed, versioon 4.2:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailma linnunimed, versioon 4.3:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailmarindude nimed, versioon 4.4:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailmarindude nimed, versioon 5.1:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailma linnunimed, versioon 5.2:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi linnunimed, versioon 5.3:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi linnunimed, versioon 5.4:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi linnunimede versioon 6.1:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailma linnunimed, versioon 6.2:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailma linnunimed, versioon 6.3:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailma linnunimed, versioon 6.4:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi linnunimed, versioon 7.1:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi linnunimed, versioon 7.2:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi linnunimed, versioon 7.3:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailma linnunimed, versioon 8.1:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailmarindude nimed, versioon 8.2:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailmarindude nimed, versioon 9.1:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailmarindude nimed, versioon 9.2:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailma linnunimed, versioon 10.1:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailma linnunimed, versioon 10.2:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
ROKi maailma linnunimed, versioon 11.1:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
James Lee Peters (originaal):
Aquila chrysaëtos daphanea [versioon 1]
James Lee Peters (2. trükk):
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Töögrupi lindude kontroll-loendid, versioon 0,01:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Zoonomen - zooloogilise nomenklatuuri ressurss:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]
Zoonomen - zooloogilise nomenklatuuri ressurss:
Aquila chrysaetos daphanea [versioon 1]

Таксономический статус:

Статус вида: alamliik

Ilaтот таксон является подвидом Aquila chrysaetos


Aquila chrysaetos - kaljukotkas

Identificação
Aguia-realis on see praktiliselt ebakindel, apenas podendo ser difícil a sua distinção
haruldasest águia-imperial-ibérica maisist. Asas são grandes ja largas ning a cauda
proportsionaalselt comprida, com a cabeça projectada, exibindo a tonalidade pálida
kuklast, que pode ir do castanho claro ao dourado quase branco. Aastast pole järele jäänud
plumagem ehk tom dos adultos é no geral escuro, ao contrário dos juvenis e
imaturos, que exibem “janelas” brancas nas asas ja uma laia haruga bänd na
cauda, ​​bastante visíveis à distância. Suurepärane envergadura desta espécie só é
ultrapassada pelas teevad grifot ja teevad abutre-preto.

Abundância ja calendário
Como espécie ameaçada que é, in águia-real é rara e de distribuição muito
localizada, mis piirab peaaegu eranditult territooriumi või siseruumide vahel
se sobretudo nos vales encaixados ja pouco acessíveis. Esineb todo või päraku ajal,
sendo mais fácil a sua observação no início da Primavera, kui efectua as
paradas nupciais.

Kirdeosa on sem dúvida vöönd, kus see on mais fácil encontrar esta grande
águia.


Aquila chrysaetos - kaljukotkas

Kaljukotkas on ööpäevane röövlind, kelle tiibade siruulatus on 180–230 cm ja kaal 2900–6400 g. Dieet on spetsialiseerunud tavaliselt keskmise suurusega imetajatele ja lindudele. Alpides põhineb toitumine kevad-suvel harilikul moosil ja talvel peamiselt laviinide tõttu surnud kabiloomade korjustel. Euroopas on kuldkotkas liigitatud kaitse prioriteetsete liikide hulka (SPEC 3, haruldane, Tucker ja Heath, 1994). Alpide elanikkond on hiljuti taastunud sajandeid kestnud järeleandmatute tagakiusamiste tõttu ja on praegu stabiilne või kasvab veidi. Trentino populatsioon koosneb umbes neljakümnest paarist ja on samuti stabiilne. Pesa häirimine ja mäe hülgamine, millele järgneb paljude karjamaade ja avatud taimestikualade metsauuendamine - kotka peamised jahipiirkonnad - on siiski elanikkonna pikaajalised riskitegurid (Pedrini ja Sergio, 2001a, b, c ). Trentinos on harilik kotkas tihedalt seotud kõrgmäestiku preeriakeskkondadega, kus ta jahib oma pesitsusajal oma lemmiksaaki Marmot (Pedrini ja Sergio, 2001a). Pesad asetatakse tavaliselt kivisele seinale, harva kõrgetele puudele.


Video: камера Kaljukotkas::Aquila chrysaetos ненадолго проснулась