Sügisfantaasia: marineeritud tomatid viinamarjadega talveks

Sügise algus on kuum aeg koduperenaistele, kes on harjunud varuma erinevaid tooteid edaspidiseks kasutamiseks. Just sel ajal valmivad viimased tomatid ja valmivad viinamarjad. Tavaliselt konserveeritakse talveks tomatid mitmel viisil, pressitud mahl, kasutatakse mitmesugustes kastmetes ja suupistetes. Viinamarju kasutatakse ka mahla jaoks, samuti kompottide või veini valmistamiseks. Kas olete proovinud neid köögivilju ja marju ühendada ühes purgis? Uskuge mind, see on maitsev!

Sammhaaval retsept konserveeritud tomatite jaoks viinamarjadega talveks

Sügisel tomatid enam ei kasva, vaid ainult valmivad. See mängib meie kätes, sest me vajame lihtsalt väikeseid või keskmise suurusega puuvilju, tihedaid, kõvasid. Kui teil on kirsstomateid - suurepärane, sobivad need ideaalselt. Kuid pidage meeles, et puuviljad peavad olema terved, kahjustamata jälgi.

Tomatid peaksid olema väikesed, kindlad ja kahjustusteta

• 550 g tomateid;
  • 200 g valgeid viinamarju;
  • 5 küüslauguküünt.

Samuti peate valmistama vürtsika marinaadi:

• 3 hernest pipraga;
  • 6 hernest musta pipart;
  • 3 nelgipunga;
  • 0,5 spl. l. äädikas;
  • 1 kaun keskmise suurusega punast pipart;
  • 1 loorberileht;
  • 2 spl. Sahara;
  • 1 spl. sool.

See arv tooteid on mõeldud 3 1-liitrise purgi jaoks.

1. Kõigepealt steriliseerige purgid kaantega. Võtke lai, sügav kastrul, täitke sooja veega, pange keskmise kuumusega. Asetage kaaned sisse ja asetage purgid. Võite ka purgid panna pannide peale tagurpidi vahetükkidele, nii et neid steriliseeritakse auruga. Protsess peaks kestma 10-15 minutit pärast seda, kui potis olev vesi on korralikult keema läinud.

Kaanega purgid tuleb valmistamise ajaks steriliseerida.

2. Peske tomatid hoolikalt ja torgake iga puu varre lähedale nõela või hambatikuga. Nii et vesi ei keeda vee keetmisel. Loputage ka viinamarju, sorteerige, rebige marjad õrnalt kobarast. Neile ei tohiks kahju tekitada.

Peske viinamarjad ja tomatid hoolikalt

3. Lõika kooritud küüslauguküüned pikuti õhukesteks viiludeks. Pange ülejäänud vürtsid lähemale, nii et need oleksid käepärast. Lõigake punase pipra kaunast pikkusega 0,5 cm paksune riba.

Valmista kõik maitseained ja haki küüslauk

4. Pange purkide põhja loorberileht ja riba kuuma pipart. Lisage nelk pungad ja virnake tomatid.

Hakka toitu purkidesse panema

5. Pärast esimese tomatirea asetamist täitke lüngad viinamarjadega ja lisage küüslauk... Järgmisena pange teine ​​tomatirida ja valage peotäis viinamarju, nii et marjad asetuvad juhuslikult. Järgmine - jälle tomatid ja marjad, mille vahele on lisatud küüslauku. Kõige peale pane viinamarjad.

Proovige toitu virnastada nii, et tomatite vahed oleksid viinamarjadega täidetud.

6. Keeda vett. Iga purgi jaoks on vaja 1,5 liitrit, 0,5 liitrit. Võtke igaks juhuks natuke rohkem. Kalla keedetud vesi kohe purkidesse, kata kaanedega ja lase 10 minutit seista.
  7. Nüüd pange purgile aukudega kaas (või kui ei, mähkige kael marli abil mitu kihti) ja tühjendage vedelik pannile. Keeda vett uuesti 2-3 minutit. Sel ajal peaksid purgid olema kaetud metallist kaantega.
  8. Täitke purgid sisu keedetud veega. Katke uuesti 10 minutit. Õhumullide eraldamiseks pöörake ja raputage purke mitu korda.

Marinaad tuleb purkidest mitu korda tühjendada, keeta ja valada tagasi

9. Tühjendage vedelik uuesti kastrulisse, lisage suhkur ja sool. Keeda soolvett 5 minutit ja vala kolmas purkidesse, mitte lisades veidi kõige ülaosani. Valage pannile jäänud soolveesse äädikas, segage ja valage purkidesse ääreni. Kata, jäta 5 minutiks rulli. Seejärel pöörake ümber ja laske tekkide all täielikult jahtuda.

Lase purkidel kaane all täielikult jahtuda.

Märge! Äädikat tuleks lisada ainult siis, kui teil on magusaid viinamarju. Hapukaid sorte kasutades saate ilma selleta lihtsalt hakkama.

Muide, pole üldse vaja võtta ainult valgeid viinamarju. Proovige teha mustade sortidega toorik - te ei usu, kui ilus see osutub! Lisaks on tumedatel sortidel rohkem väljendunud spetsiifiline maitse, see kandub edasi tomatitele ja soolveele. Ja ma ei soovita soolveet välja valada, sest see on väga maitsev, seda saab lauale serveerida eraldi joogina. Ja kaunista viinamarjadega salateid, aspi, liha- ja kalaroogasid või isegi magustoite.

Video: kuidas tomatid viinamarjadega talveks marineerida

Purk marineeritud tomatitest ja viinamarjadest näeb välja suurejooneline ja kujutage ette, kui ilus see eelroog laual on, vaagnale laotatud. Kas nendest põhjustest ei piisa, et kindlasti selline ettevalmistus talveks teha? Pealegi on see väga lihtne. Kui proovite, jagage kommentaarides oma muljeid meie lugejatega. Head isu!

Lecho retsept talveks ubadega

Koduste kokaraamatute muude sissekannete hulgast leiate sageli ubadega leecho retsepti. Selline populaarsus on vääriline. Lõppude lõpuks pakutakse seda roogi lihahõrgutiste lisandina ja eraldi roogina ning külma eelroana - kõik sõltub koostisosadest.

Lecho retseptide võimalusi on väga palju: lisades erinevaid köögivilju, tomatipastat, liha, vorste ja isegi seeni. Kõige toitevam neist on lecho koos ubadega. Seetõttu on köögiviljasalat ubadega nii populaarne kui talvine ettevalmistus.

See tühi on alati kasulik. Seda saab serveerida liha või kala lisandina, salati või pearoana ning lisada ka borši kastmeks.

1. Paar veatu lecho saladust

Retsept number 4 - talveks tomatitega viinamarjad

1. 1-liitrised kaanega purgid
2. Tomatid
3. Viinamarjad (viinamarjad on harjast eraldi)
4. Marinaad (3-liitrise purgi või 3-liitrise purgi jaoks: 1,5 supilusikatäit soola, 3 supilusikatäit suhkrut, 2 supilusikatäit äädikat 6% (võib kasutada õunasiidrit)).
5,4-5 hernest musta pipraga

Toiduvalmistamise edenemine:
1. Peske tomatid ja viinamarjad põhjalikult. Soovitav on viinamarjad kimpust eraldada.
2. Pangad ja kaaned steriliseeritakse.
2. Pange purkidesse vürtsid. Tampige tomatid kaheks kolmandikuks purgist. Me levitasime neile viinamarju.
3. Keetke vesi, valage purkidesse, laske 20 minutit seista, seejärel valage vesi kastrulisse. Lisage tühjendatud vette sool, suhkur ja keetke viis minutit. Seejärel valage valmis marinaad äädikaga purkidesse ja keerake kokku. Katke, kuni see jahtub.

Retsept number 5 - tomatid õuntega talveks (äädikat pole!)

1. 1-liitrised kaanega purgid
2. Tomatid
3. Õunad
4. Marinaad (liitri vee kohta: 1 spl. Lusikas soola, 2 spl. Lusikad suhkrut).
5. Vürtsid 1 purgi jaoks: tilli vihmavari, 2 kirsilehte, 2 nelki, 2 pimenta.

Toiduvalmistamise edenemine:
1. Võtame õunad (eelistatavalt hapud sordid) ja tomatid, peske neid. Me eemaldame õunte südamiku, lõigake need 0,5 cm paksusteks ringideks.
2. Pangad ja kaaned steriliseeritakse.
3. Pange purki: tilli vihmavari, 2 kirsilehte, 2 nelki, 2 pimenta, õunu ja tomateid.
4. Küpseta marinaadi: ühe liitri vee kohta: 1 spl. Lusikatäis soola, 2 spl. Suhkrulusikad. Kalla marinaad purkidesse, steriliseeri purke 10 minutit ja keera rulli.
Valmis!

Retsept number 6 - "Kristall" kapsas

1,3 kg. kapsas
2,9 loorberilehte
3,7 tk nelk

4,9 tk pipraterad (parem kui piment)
5,3 spl soola
6,3 spl vett
7.1.5 virn. granuleeritud suhkur
8.100 g äädikat (parem kui 6%)

Toiduvalmistamise edenemine:
1. Võtke kapsas, tükeldage see.
2. Murra kraanikaussi, lisa kõik koostisosad.

3. Segage ja pange kolmeliitrine purk
4. Kapsas saab päeva jooksul valmis. Selle aja jooksul tuleb seda mitu korda raputada.

Kapsas on väga maitsev.

Retsept number 7 - Lecho suvikõrvitsa ja baklažaaniga

1,1 kg baklažaani
2,1 kg porgandeid
3,1 kg suvikõrvitsat
4,1 kg paprika
5,1,5 kg tomatit.
6. Sool
7. Suhkur
8. Äädikas 9%
9. Päevalilleõli, lõhnatu
10. Küüslauk

Toiduvalmistamise edenemine:
1. Kõik koostisosad lõigatakse kuubikuteks, iga köögivili on eraldi topsis. Kolm porgandit jämeda riiviga.
2. Pange tomatid sisse: 70 gr. äädikas 9%, 200g. suhkur, 70g. sool, 1 klaas lõhnatu päevalilleõli, 200 gr. küüslauk.

3. Keeda tomatid vürtsidega.
4. Pange köögiviljad tomatisegusse ja keetke 40–45 minutit (tükeldage küüslauk ja lisage 10 minutit, kuni see on pehme)

5. Asetage steriliseeritud purkidesse ja keerake kokku!

Konserveeritud tomatid viinamarjadega: kõige maitsvam retsept

Mulle väga meeldivad katsed ja ma valmistan alati midagi uut, kui ma ükskord kasutasin võimalust ja proovisin seda retsepti, siis nüüd on see üks meie lemmikutest.

1 liitri purgi koostisosad:

Marinaadi koostisosad:

• mustad pipraterad - 6 tükki
  • piment herned - 3 tk.
  • paprika (valikuline)
  • loorberileht - 1 tükk
  • nelk -3 punga (valikuline)
  • sool - 1 spl. lusikas
  • suhkur - 2 spl. lusikad
  • äädikas 9% - 0,5 spl. lusikad

Võite võtta värsket tilli, basiilikut, peterselli. Kuid kõige paremini sobivad tillivarjud ja värsked basiilikulehed (rohelised või tumedad). Kui sellist rohelust pole, saate ilma selleta hakkama.

Kõige esimene asi, mida soovitatakse, on soodakannude pesemine ja steriliseerimine veekeetja kohal või muul viisil, mis teile sobib.

Võite lihtsalt keeta veekeetjat, valada purkidesse keeva veega, igaüks pool purki, loputada neid keeva veega ja valada välja. Ma teen seda mõnikord siis, kui pole üldse aega. Kuid peamine on konteinerite ja köögiviljade korralik pesemine.

Samuti peate pesema kaaned ja täitma veega, asetama tulele, keetmise hetkest, keetma 4-5 minutit.

Võite võtta keeratavate kaantega konteinereid või kasutada rauakaante ja tavalisi liitripurke.

Parem on võtta väikesed tomatid. Neid on hea pesta ja hambaorgi või kahvliga varre külge torgata, et nad ei lõhkeks.

Pese viinamarjad ja eralda kobarast. See peaks olema tihe, ilma mõlkide, kahjustusteta ja mitte mädanenud.

Pange puhta purgi põhja vürtsid ja kooritud küüslauguküüned. Kuuma punase paprika saab rõngasteks lõigata (kui teile ei meeldi vürtsikas, ärge pange neid).

Kui steriilse purgi põhja asetatakse vürtsid, hakkame purki täitma tomatitega. Esimene rida on tomat, tühimikes on viinamarjad, teine ​​rida jne.

Panin peale tumedad viinamarjad, kuid võite kasutada ühte valget või ühte tumedat. Kui teete süüa kolmeliitrises purgis, võite panna terve kamp.

Nüüd peame veekeetja keema. Valan veekeetjasse tavalist joogivett, panen tulele ja keedan. Valan igasse purki kuni ülaosani keeva veega.

1-liitrise purgi jaoks on vaja umbes 500 ml. vesi. Kata purgid steriilsete kaantega ja jäta 10 minutiks seisma.

10 minuti pärast tühjendage vesi, purgile on mugavam panna aukudega kaas, nõrutada, keeta ja valada uuesti 10 minutit. Katke purkid kaantega.

Kui sellest veest ei piisa, siis lisage keedetud vett.

Tühjendage vesi uuesti kastrulisse või kastrulisse ja lisage sool ja suhkur. Niisiis, kui meil on 2 purki, siis vajame 2 supilusikatäit soola ja 4 supilusikatäit suhkrut. Kui rohkem, siis arvutage retsepti järgi.

1-liitrise purgi jaoks on vaja 1 lusikatäis soola ja 2 supilusikatäit suhkrut. Valan igasse purki äädikat. Lisage soolveele sool ja suhkur, keetke, segage lahustumiseni ja keetke 2-3 minutit.

Valan igasse purki äädikat, pool supilusikatäit. Ja kohe katan purgid kaantega. Vahepeal keedan soolvee. Valan igasse purki sama koguse soolveega ja vähesest ei piisa, see on normaalne.

Purgi lisamiseks keetke veekeetja ja lisage igasse purki ülaosale keeva veega.

Me katame kaane, pöörake purki kergelt küljelt küljele, ärge avage kaant, see on vajalik õhu eemaldamiseks. Ja me rullime kaaned kokku või kasutame võtit ja tavalisi rauast kaane.

Pöörake purkid ümber ja katke tekk või rätik, laske täielikult jahtuda.

Pärast jahtumist panime purgid keldrisse või mõnda muusse jahedasse kohta. Ärge unustage konservikarbid tavapärasesse asendisse pöörata. Selline säilitamine on korteris suurepäraselt hoitud.

Magusad marineeritud tomatid talveks liitristes purkides

Puuviljade maitsvaks muutmiseks avage need mitte varem kui kuu hiljem. Soolveega, mis on ka maitsev, saab valmistada erinevaid toite. Või pohmellijook.

Pärast purgi avamist lendavad sellised tomatid 5 minutiga minema, samuti viinamarjad. Proovige, te ei kahetse. Enne serveerimist lihtsalt hoidke neid külmkapis. Viinamarjad ja tomatid ise on väga maitsvad ja vürtsikad.

Selliseid toorikuid saab teha igas purgis, peate lihtsalt arvutama soola ja suhkru koguse. Näiteks 3-liitrise purgi jaoks vajate 1,5 spl. supilusikatäit äädikat. Seda on lihtne arvutada. Nii et proovige, valmistage süüa ja üllatage oma perekonda! Edukas ettevalmistus talveks.

Klassikaline versioon

See retsept võimaldab küpsetada rohelisi marineeritud tomateid sama maitse ja aroomiga purkides nagu tünn. Küpsetamiseks kulub maksimaalselt 1 tund.

Valmistage vajalik summa ette:

• rohelised tomatid
  • küüslauk
  • mädarõika lehed ja kirsid
  • vihmavarjud ja tillivarred
  • kuum pipar
  • käputäis viinamarju
  • sool, 50 grammi 1 liitri vee kohta.

Valime õige kujuga, elastsed, kahjustamata köögiviljad. See on vajalik tooriku hea maitse ja ilu jaoks. Lõppude lõpuks on purkides olevad tomatid selgelt nähtavad. Seega, mida väärikam on nende välimus, seda parem on külaliste ja majapidamiste isu.

Pärast köögiviljade pesemist eemaldage tomativarred.

Peske maitsetaimi kohe ja koorige küüslauk. Jätke rohelised ja tomatid rätikule vee äravooluks.

Alustame konteinerite ettevalmistamist. Roheliste tomatite kääritamiseks sobivad suurepäraselt 2 või 3 liitri pudelid. Neid tuleb põhjalikult pesta ja steriliseerida.

Koorige küüslauk ülemisest kestast, kuuma pipra saab lõigata kaheks pooleks.

Hakkame komponente purki panema. Allosas - kirsi- ja mädarõika lehed, siis pool kuuma pipart ja 2–4 ​​küüslauguküünt.

Järgmine kiht on rohelised tomatid. Lamasime tihedalt, püüdes mitte jätta suuri avasid. Pudeli keskel on jälle kiht ürte ja vürtse.

Ülejäänud tomatite ja viinamarjade peal.

Nii paneme kõik purgid ja jätkame soolvee ettevalmistamist. Võtame 50-60 grammi soola liitri vee kohta ja keedame. Täitke tomatid kuuma soolveega, katke pudelid lõdvalt ja pange need keldrisse. Koht peaks olema jahe.

Roheliste tomatite marineerimine kestab umbes 3 nädalat. Seejärel on nad söömiseks valmis.

Aed

Kõik puu- ja köögiviljade kasvatamise kohta

Teie enda kurgid - kuidas neid maksimaalseks kasuks kasvatada ja kasutada?

Krõbistame? Kapsa kasulikud omadused

Maal on võimatu elada ja oma saidil puuviljakultuure mitte kasvatada. Isegi kui teie maja lähedal on ainult sada ruutmeetrit maad, istutate varem või hiljem sellele õuna- või kirsipuu ja vähemalt korraldate haljastuse jaoks vertikaalse peenra. Sest pole midagi maitsvamat kui omakasvatatud puuviljad, köögiviljad, marjad ja isegi seened. Ja kui arvestada tõsiasja, et iga päev poest või turult tõeliselt tervislike puuviljade ostmine (mida pole keemiliselt liiga palju töödeldud) muutub üha keerulisemaks, on teie enda aia- ja köögiviljaaed lihtsalt hädavajalik. Meie rubriik loodi selleks, et saaksite hõlpsalt ja mõnuga õppida, kuidas oma aias ja peenardes tehtud töödest tulemusi saada.

Kogenud suveelanik teab, kui pika tee läbivad kõik tema enda aiast või köögiviljaaiast tema lauale langevad puuviljad. Kui palju tööd, kui palju tähelepanu pööratakse igale kurgile või õunale! Ja kui palju rõõmu pakuvad õrnad rohelised, kes kevadel esimesena kooruvad lume alt. Kui suurt uhkust võite tunda, kui kasvatate piirkonna suurimat sibulat! Meie sektsiooni materjalid aitavad kogenud suveelanikel ja eriti algajatel mõista kõiki aia- ja köögiviljaaia põllukultuuride kasvatamise nõtkeid. Kuidas istikuid kevadeni hoida? Kuidas valmistada head seemikute mulda? Kuidas maasikad talveks katta? Küsimuste loetelu, millele selle jaotise materjalid annavad vastuseid, on juba ammu ületanud tuhande. Ja meie autorid töötavad iga päev nende täiendamise nimel. Kui teil on oma viljapuuaed ja köögiviljaaed ning veelgi enam, kui ainult neid kavandate, külastage meid sagedamini ja oma köögiviljade, puuviljade, marjade, ürtide ja seente kasvatamine muutub lemmikharrastuseks. Saate jagada oma saavutusi sellel rindel Botanichki foorumi asjakohastel teemadel.

Maitsvad marineeritud tomatid talveks

Täna marineerime talveks tomateid. Selle omatehtud valmistise retsept on väga lihtne ja selle valmistamine ei võta palju aega. Kuid ma kinnitan teile, et tulemus kindlasti meeldib - talveks lõhnavad, vürtsikad ja tõeliselt maitsvad marineeritud tomatid, mis on koristatud liitritesse purkidesse.

Selle talvise köögiviljavalmistamise retsepti jaoks soovitan teil valida väikesed puuviljad, nii et võimalikult paljud mahuksid purkidesse. Ja üldiselt ei tundu mitte eriti suured tomatid mitte ainult ilusad - nad on tihedamad ja elastsemad.

Miks me marineerime tomateid liitristes purkides? See on lihtne: meie peres pole kombeks tulevikus kasutamiseks mõeldud toitu suurtes mahutites hoida. Ma ei tee kunagi isegi talveks kompotte purkidesse, rohkem kui poolteist liitrit. Avasime ühe purgi, sõime ja jõime ning siis on võimalik veel üks avada. Mulle ei meeldi, kui see, mida alustasin, on pikka aega külmkapis.

Jah, ma peaaegu unustasin: võtsin emalt selle talveks marineeritud tomatite retsepti - tal on alati imelised aegade järgi testitud rullid. Tavaliselt lubab just tema meid marinaadide ja hapukurkidega (mina olen üha enam moosi-moosi pooldaja), kuid ilmselt on mul aeg kätte jõudnud selline õmblus.

Talveks maitsvate marineeritud tomatite valmistamiseks võtke värsked valitud väikesed tomatid, vesi, granuleeritud suhkur, sool, tilli vihmavarjud, värske petersell, 9% lauaäädikas, värske küüslauk, piment, loorberilehed ja nelk. Toodete arv on näidatud kahele 1 liitri mahutiga purgile. Sõltuvalt tomatite suurusest võib nende kaal olla erinev, nagu ka veekogus.

Kõigepealt peate pangad steriliseerima mis tahes mugaval viisil. Ma teen seda mikrolaineahjus - pesen konservikarbid soodalahuses, loputan ja valan mõlemasse umbes 100 ml külma vett.

Aurutan seda mikrolaineahjus suurima võimsusega 5 minutit. Ma lihtsalt keedan kaaneid vees umbes 5 minutit. Pange 2 tilli vihmavarju ettevalmistatud purkidesse ja igaüks värsket peterselli.

Loomulikult tuleb neid pesta.

Seal lisame küüslauguküünt, tükeldatud taldrikuteks, loorberilehe, nelgipunga ja 3 pimenthernest.

Peske tomatid ja pange need tihedalt purkidesse. Tihe - see ei tähenda, et me neid jõuga suruksime. Vajutage lihtsalt alla, et rohkem mahuks, kuid tomatid ei lõhene.

Nüüd peate peal asetama veel ühe peterselli oksaga, tilli vihmavarju ja õhukesteks viiludeks lõigatud suure värske küüslauguküünt.

Pliidil keetsime juba vett - natuke rohkem kui liiter, nii et varu oli. Valage ettevalmistatud purgid keeva veega, katke need kaanedega ja jätke need 10 minutiks.

Siis tuleb vesi kastrulisse juhtida. Lõpuks ostsin endale spetsiaalse aukudega kaane - väga mugav asi.

Lisage potti vett (mis oli tomatitest nõrutatud) soola, granuleeritud suhkrut ja äädikat. Panime kõik tulele ja lasime minut aega keeda.

Valage tomatid keeva marinaadiga ja pingutage need kohe hermeetiliselt (või keerake need kokku, kui teil on muid purke ja kaane) kaantega.

Pöörake marineeritud tomatipurgid kaantega alla ja mässige tekiga. Jätame selle niimoodi, kuni see täielikult jahtub, seejärel hoidke seda jahedas kohas - keldris või keldris.

Ja talvel avame purgi isetehtud isuäratavaid ja maitsvaid marineeritud tomateid ... ja naudime lõhnavat omatehtud valmistist. Keedetud kartuli ja praetud lihaga - see on nii kodune!

Vaata videot: tomatite sidumine